Onthaal van de ouders
Het nursingteam van unit 82
Het verzorgend team van unit 82 bestaat uit 1 hoofdverpleegkundige, 25 verpleegkundigen, 3 zorgkundigen, 2 administratieve verpleeghulpen en 1 logistieke hulp. Dit uitgebreide team werkt per pauze en verzorgt uw kind dag en nacht.
De leden van het team werken nauw samen met de verschillende belanghebbenden en baseren hun dagelijks werk op de waarden van de instelling, namelijk: respect, samenwerking, kwaliteit en uitmuntendheid, verantwoordelijkheid en een open houding tegenover verandering.
Door een nauwe samenwerking met de ouders of referentiepersoon kan het kind geleidelijk aan zijn nieuwe omgeving beheersen en de steun van zijn familieleden genieten in deze heftige periode.
“Wij hechten veel belang aan het welzijn van het kind en zijn ouders en daarom proberen wij zijn ritme zo goed mogelijk te respecteren. Ondanks zijn ziekte hebben wij oog voor zijn evolutie en groei.”
Bezoekuren
Papa en mama mogen hun kind in het ziekenhuis komen bezoeken van 8 tot 20 uur.
Andere bezoekers zijn toegelaten van 14 tot 20 uur.
Het aantal bezoekers is beperkt tot 2 personen per kind.
Kinderen jonger dan 15 jaar zijn niet toegelaten op de dienst om sommigen van onze kleine patiëntjes te beschermen
Blijven slapen bij uw kind in het ziekenhuis (“rooming-in”)
Eén ouder mag bij zijn kind blijven slapen.
Onze kleine patiëntjes moeten in hun eigen bed slapen en niet in dat van de aanwezige ouder.
De slaapbank moet verplicht voor 8 uur ‘s ochtends worden opgeborgen in een van de kasten voor unit 82 en mag slechts vanaf 20 uur opnieuw op de kamer worden gezet.
Elke patiënt en zijn begeleider moeten hun eigen toiletspullen meebrengen (handdoeken, washandjes, tandenborstel en tandpasta, douchegel …). Wij geven enkel handdoeken aan patiënten in schone isolatie, niet aan de begeleider.
Het gebruik van de toiletten in de kamers is strikt voorbehouden aan onze patiënten. Bezoekers kunnen de toiletten in de gang gebruiken, buiten de dienst.
Speelkamer
De speelkamer is enkel toegankelijk voor kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis van 10 tot 12.15 uur en, om een middagdutje mogelijk te maken, van 14 tot 20 uur.
Tijdens de week is er een animator aanwezig tot 16 uur.
Broes en zusjes van onze patiënten zijn welkom in Atelier Arcadie op woensdag en zaterdag in de namiddag van 14 tot 17 uur (ook tijdens de schoolvakanties)
Maaltijden
Uw kind krijgt van ons evenwichtige maaltijden, aangepast aan zijn leeftijd, aan zijn voedingsgewoonten en aan zijn ziekte (eventueel dieet).
Breng geen soep, chips, frisdrank mee (dat is slecht voor hun dieet!!!).
Voor baby’s wordt de fruitpap gemixt op de verdieping zelf.
De begeleider ontvangt ‘s ochtends een ontbijtticket en kan voor 11 uur terecht in “Chou vert et Vert chou” (in de inkomhal op niveau 0).
Inlichtingen nodig ?
De verpleegkundigen staan steeds tot uw beschikking.
Om een goede continuïteit van de zorg te garanderen, houden de verpleegkundigen briefing van 7 tot 7.30 uur, van 13.30 tot 14 uur en van 20.30 tot 21 uur.
Gelieve hen tijdens deze uren niet te storen behalve in een noodgeval natuurlijk.
Kind in isolatie
Als een kind in (schone of vuile) isolatie ligt, richt u dan tot de verpleegkundigen voor meer inlichtingen.
Contact
Het nursingteam van unit 82 is bereikbaar op het nummer +32 2 764 82 03
Het nursingteam van unit 56
Unit 56 is een aseptische unit bestaande uit 2 kamers voor pediatrie en 4 kamers voor volwassenen. Er worden navelstreng-, beenmerg- en stamceltransplantaties uitgevoerd. Patiënten komen binnen voor een autotransplantatie, een allotransplantatie van een verwante of onverwante donor en blijven gemiddeld 4 tot 6 weken in isolatie. De verzorgde patiënten hebben immuundeficiëntie, medullaire aplasie, leukemie enz.
Het team werkt nauw samen met pediaters, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, psychologen, maatschappelijk assistenten, diëtisten, schoonheidsspecialisten, en met het animatieteam en de school.
Contact
Het nursingteam van unit 56 is bereikbaar op het nummer +32 2 764 56 03
L’hôpital de jour pédiatrique
L’équipe accueille les nourrissons, enfants et adolescents qui viennent pour une mise au point ou un contrôle en consultation ainsi que les enfants qui reçoivent un traitement ou subissent un examen en hospitalisation ambulatoire. L’activité de l’hôpital de jour est divisée en deux grandes sections:
Les consultations
Lorsque votre enfant vient en consultation, il sera examiné par le médecin dans une cabine de consultation. Si nécessaire, l’infirmière réalisera une prise de sang dans la salle de prélèvement. Certains résultats vous seront communiqués le jour même par le médecin, tandis que pour certaines analyses, le délai peut être plus long et un rendez-vous ultérieur vous sera fixé.
Les chambres
Lorsque votre enfant vient pour recevoir un traitement (perfusion, transfusion, chimiothérapie, …) ou bénéficier d’un examen nécessitant une sédation (ponction, imagerie, …), il est installé dans une chambre.
Si nécessaire, l’infirmière vient y faire la prise de sang, poser la perfusion. Le médecin vient l’examiner.
En chambre, un repas est prévu pour votre enfant.
Contact : + 32 2 764 23 50
Lundi au vendredi : 8h00 - 13h00 et 13h30 - 16h30
Localisation : niveau -3, route 490
Afin de faciliter au mieux la prise en charge de votre enfant à l’hôpital de jour, nous vous remercions d’avance de veiller à :
- respecter l’heure précise de votre rendez-vous à l’hôpital de jour afin d’éviter les retards
- avertir de votre présence en vous adressant à l’accueil lors de votre admission à l’hôpital de jour
- n’annuler le rendez-vous qu’en cas de force majeure et prévenir impérativement le secrétariat de cette annulation au minimum 24h à l’avance
- tenir compte que l’absence à un rendez-vous sans en avoir averti préalablement le secrétariat vous sera facturée
- prévenir le secrétariat si vous voulez un rendez-vous en urgence. Celui-ci préviendra les médecins et vous serez recontactés par la suite. Si vous vous présentez à l’hôpital de jour sans rendez-vous, vous ne pourrez pas être reçus par l’équipe médicale
- vous présenter à l’hôpital de jour une heure trente avant votre heure de consultation si votre enfant a besoin d’une prise de sang