Kinderhematologie en –Oncologie

Die kinderhematologie en –Oncologie dienst is een van de belangrijkste Belgische centra gespecialiseerd in de behandeling van bloedziekten en kankers bij kinderen. De op deze dienst behandelde pathologieën zijn bloed- en stollingsziekten, kwaadaardige aandoeningen (kankers), immunodeficiëntie (erfelijk of verworven), auto-immuunziekten en reumatische aandoeningen en infecties met hiv en aids.

De dienst biedt een multidisciplinaire benadering van deze ziekten aan en streeft ernaar het zieke kind en zijn gezin globaal te helpen. Naast geavanceerde medische, chirurgische of radiotherapeutische behandelingen, is er ook psychologische, sociale en educatieve ondersteuning voor de jonge patiënten en hun gezin.

De informatie op deze website is niet volledig en vervangt in geen geval de essentiële relatie met de artsen en het verzorgend personeel.

Contact

Voor bijkomende informatie of vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de dienst pediatrische hematologie en oncologie op het nummer + 32 2 764 23 50.

Medisch team en COZ

Infirmière coordinatrice de soins en hématologie et oncologie pédiatrique

Medisch team van specialisten

Pr Raymond REDING

Diensthoofd - Dienst abdominale heelkunde en transplantatie – Eenheid voor algemene en abdominale kinderheelkunde

Dr Roberto TAMBUCCI

Adjunct-kliniekhoofd - Dienst abdominale heelkunde en transplantatie – Eenheid voor algemene en abdominale kinderheelkunde